Het geheim van Jacoform schoenen

De Jacoform pasvorm is het resultaat van 25 jaar intensief onderzoek naar gezond lopen. In 1972 verwerkte de Deense heilgymnastiekleraar Jörgen Keller zijn kennis in een schoen die een tweede huid om uw voet vormt. Sindsdien is Jacoform wereldwijd bekend geworden als de meest comfortabele en gezonde schoen die voeten de vrijheid geeft die ze nodig hebben.


In 1984 ontving Jacoform de Deense ‘Award for Industrial Design’.

 

 

  

 

Lopen is werken

Iedere dag opnieuw leveren uw voeten een topprestatie. Zonder er bij na te denken zet u tussen opstaan en naar bed toe gaan duizenden voetstappen. Iedere stap opnieuw doen uw voetspieren hun zware werk. In minder dan een halve seconde maken ze een ingewikkelde reeks reflexen door. Om uw volledige lichaamsgewicht op te vangen, te dragen en weer door te geven. Alleen Jacoform geeft uw voeten de ruimte en de ondersteuning die ze daarvoor nodig hebben.

1. De spreidreflex
Bij het neerkomen van de voet zet u de buitenkant van uw hiel op de grond.
Door de vooruitrollende druk op de buitenkant van uw voetzool spreiden de tenen zich als een waaier. Terwijl uw volledige gewicht op een voet terecht komt, zoeken de tenen houvast en spannen ze zich in een fractie van een seconde.

2. De ontspanningsreflex
De voet is nu volledig in contact met de grond. De trekspieren van de benen en de enkel en de buigspieren van de tenen kunnen zich ontspannen. De voet maakt zich klaar om af te zetten.

3. De afzetreflex
Uw volle lichaamsgewicht rust nu op de vijf tenen. Alle tenen zijn gespreid om het draagvlak zo groot mogelijk te maken. U zet af, en de voet bereidt zich weer voor op de spreidreflex.